неділя, 26 березня 2023 р.

26 березня — День Національної Гвардії України

 


26 березня — День Національної Гвардії України

Свято встановлено як День внутрішніх військ України, “…враховуючи

заслуги внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України у справі

охорони громадського порядку і боротьби зі злочинністю, охорони важливих

державних об’єктів…”, згідно з Указом Президента України “Про День

внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України” від 26

березня 1996 р. № 216/96.

Нацгвардійці охороняють громадський порядок, органи державної влади, дипломатичні представництва іноземних держав на території України, важливі державні об’єкти, спеціальні вантажі, здійснюють функції конвоювання, проводять пошукові заходи на території Україні тощо. Поруч із цим відновлені у 2014 році підрозділи Нацгвардії на ротаційній основі виконували службово-бойові завдання в районі проведення АТО/ООС: несли службу на блокпостах та взводних опорних пунктах оборони, затримували осіб, причетних до співпраці з незаконними збройними формуваннями, вели боротьбу із незаконним обігом товарів, запобігали правопорушенням та надавали допомогу в надзвичайних ситуаціях.

З початком повномасштабної війни Росії проти України разом з усіма структурами сил безпеки та оборони Національна гвардія України виконує свої функції згідно із законами України на усіх рубежах оборони держави. Гвардійці беруть участь у бойових діях по захисту державного кордону, у забезпеченні оборони населених пунктів та в гарантуванні правопорядку в районах відповідальності.

Підрозділи Нацгвардії беруть активну участь в обороні Харкова, Маріуполя, Києва, Ірпеня, населених пунктів в районі проведення ООС, виконують завдання спільно із ЗСУ на інших напрямках оборони з метою відсічі збройної агресії РФ проти України.

Події останніх декількох років показали, що сучасна Національна гвардія України, до складу якої ввійшли внутрішні війська країни, добровольці та патріоти, професійно виконує свій прямий обов’язок – віддано і мужньо захищає цілісність та суверенітет нашої держави.
Нині Національна гвардія – це доблесні захисники Вітчизни, які стоять на сторожі конституційного ладу, забезпечують дотримання прав і свобод людини, охорону важливих державних об’єктів та громадського спокою.

Розкажіть дитирі про професії людей, які нас захищають, про їх важливість та

необхідність, про те, як відповідально і почесно бути солдатом Національної

гвардії України.

https://youtu.be/eAX_V1-NECA