пʼятницю, 14 жовтня 2022 р.

День Українського Козацтва


Прочитайте вірш:

Україна – рідний край,

Рідне поле, зелений гай,

Рідне місто й рідна хата,

Рідне небо й рідна мати.

У всьому світі, кожен зна,

Є Батьківщина лиш одна.

І в нас вона одна-єдина –

Це наша славна Україна!


Подивіться відео "Козацькому роду нема переводу", запитайте у малюка що йому запам'яталось, поясніть слова, які виявились новими.

Розкажіть, що ми – український народ і дуже любимо свою країну, свою Батьківщину. Наша Батьківщина велика й прекрасна, багата й мальовнича. В Україні багато сіл, селищ, містечок та великих міст, де народився кожен з нас.

14 жовтня в нашій країні святкують День Українського Козацтва, який співпадає зі святом Покрови. З давніх давен Божа Матір вважалася покровителькою всього українського козацтва. Колись вдавнину саме в цей день козаки збирали Велику  раду на котрій обирали Гетьмана.


Певно, що не знайдеться в Україні людини, яка не знає про козаків. Про них складено безліч творів, книжок та фільмів. Про козацький рід співається у нашому Державному Гімні. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам'яті поколінь. Козак в українській культурі - захисник Вітчизни, який боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу.
 

Регулярні напади кримських татар і турків примушували українців боронити свої території. Якби нашу предки не вигадали якогось дієвого способу оборони, цілком ймовірно, що український народ стерли б з лиця землі. Козацтво ширилося й розросталося, а постійна небезпека та ймовірність раптових військовиїх дій дуже загартувала і без того міцних воїнів. 




Нащадки славних козаків зберігли свої звичаї та традиції, передали знання наступним поколінням.
Нажаль і зараз на нашу країну напав ворог. Наші мужні захисники гідно боронять країну в цей тяжкий час. Наша країна обов'язково переможе і всі люди зможуть повернутись додому.



Послухайте пісню "Козачата"


Пропонуємо разом виконати розмальовку:



Підсумки дня: козаки - мужні воїни, які боронять рідну землю від загарбників з давніх часів і в ніші дні. 

Подивіться відео у вихідні дні "Дітям та дорослим про козаків"