субота, 19 серпня 2023 р.

19 серпня — Всесвітній день фотографії

 


19 серпня — Всесвітній день фотографії

Саме в цей день 190 років тому Жозеф Ньєпс зробив першу у світі світлину.

Свято засноване у 2009 р. за ініціативою австралійського фотографа Корскі Ара: у цей день 1839 р. широкому загалу було представлено перший прототип фотографії.

Сьогодні цей день відзначають усі, хто полюбляє фотографувати і фотографуватися. Сміливо беріть у руки будь-яку техніку, здатну відобразити незабутні моменти життя і мальовничі види, — і вперед!

Нині фотографію уважають демократичним видом мистецтва, адже завдяки фотографуванню можна стати художником, не маючи хисту до малювання. А тому це мистецтво доступне кожному. До того ж з року в рік  кількість поціновувачів фотомистецтва зростає

Розкажіть малюкові про фотографію як мистецтво, розкрийте її важливість, історичну цінність. Запропонуйте дитині поміркувати, якими мають бути світлини, чим відрізняються документальні фото від фотокартин, коли використовують ці різні жанри.

Для одних людей фотографія - це просте хобі, спосіб відпочити від повсякденної метушні і зафіксувати миті щастя. Для інших же - професійна праця не лише для душі, але і для заробітку. Проте не можна не відмітити, що фотографія - це воістину унікальний метод отримання «вічних кадрів».

Адже на фотографіях усі наші моменти життя існуватимуть завжди. Те, що ніколи не повториться знову. Вдало упіймати в кадр щасливу посмішку друга, завзятий сміх дітей або добрий погляд батьків. А пізніше переглядати знімки і з радістю повертатися в минуле. Хіба це не прекрасно?