пʼятниця, 23 вересня 2022 р.

Корисні фрукти та овочі

 День п'ятий

Пограйте в музично-ритмічну гру "Фрукти та овочі" (плескайте разом в долоньки, якщо побачили овоч і тупайте ніжками, якщо фрукт, можна змінити завдання і виконувати будь-які вправи, які подобаються дитині).



Запитайте у малюка яку їжу він вважає корисною і чому. Розкажіть, що фрукти, ягоди та овочі дуже корисні продукти, які ми повинні вживати кожного дня. В  них міститься багато корисних вітамінів та мінералів, клітковини, що позитивно впливає на організм людини. Згадайте пісню  "Вітамінка" назвіть фрукти та овочі, про які співається в пісні.

Слово "вітамін"  вигадав американський учений Каземір Функ. Він відкрив нову речовину - "амін" - життєво-необхідну людині. Поєднавши слово "віта" - життя та слово "амін" - вийшло "вітамін", - речовина, необхідна для підтримки здоров'я нашого організму. Але організм не створює запасів цінних вітамінів. Тож їх треба постійно поповнювати.

Розкажіть, що кожного дня людина повинна вживати овочі та фрукти, щоб бути здоровою. Є овочі, які можна вживати сирими, а є ті, яким потрібна термічна обробка. Фрукти і ягоди можна їсти без спеціального приготування. обов'язково потрібно ретельно мити овочі та фрукти перед їжею. Повторіть правила гігієни під час прийомів їжі напротязі дня.

Подивіться відео "Овочі та фрукти", відгадайте загадки. 

Виконайте розвивальні завдання:



Скільки і яких ягід та фруктів треба покласти у компот?



З яких фруктів та ягід зваримо компот?



Знайди зайвий предмет у кожному ряду


Знайди зайвий предмет у кожному ряду


Пограйте в гру "Допоможемо бабусі зібрати урожай" 

Виконайте пальчикову гімнастику "Вишеньки"

Підсумки дня: обов'язково слід вживати овочі та фрукти кожного дня, щоб бути здоровим.