середу, 21 вересня 2022 р.

Розкладемо ягоди та фрукти

 День третій

 Виконайте веселу руханку з фруктами.

Пригадайте з дитиною під час сніданку, які фрукти та ягоди ви вживаєте в родині. Запитайте, які найбільше подобаються і чому. 

Запропонуйте пограти в гру "Один - багато". Називайте фрукт в однині, а дитина - у множині (одне яблуко - багато яблук, одна груша - багато груш тощо).


Пограйте у відео-гру "Розкладемо ягоди і фрукти та зваримо варення".

Після перегляду запропонуйте дитині пограти разом в сюжетно-рольову гру "Магазин", підготуйте невелику тарілку фруктів та овочів  та  оберіть ролі (наприклад, мама покупець, а дитина - продавець). Нехай дитина опише фрукти, які "продає" (наприклад, у продажу є одне  яблуко -  велике, зелене та декілька маленьких червоних яблук тощо).

Виконайте пальчикову гімнастику "Яблука"

Виконайте цікаві завдання:

Підготуйте декілька  фігур різного розміру та  кольору (з картону або кольорового паперу)  -  круг, квадрат, трикутник, овал. Повторіть назви геометричних фігур, розкажіть, що фігури можуть бути площинні (круг, квадрат, трикутник, овал, прямокутник)  та об'ємні (шар, куб, цеглинка, конус). Дослідіть  на які фігури схожі різні фрукти. Для цього обов'язково обведіть пальчиком фігуру по контуру, визначаючи її особливості. Зверніть увагу на те, що форма не залежить від кольору та величини.

Якої фігури не вистачає у груші та яблука?


Які фігури "загубили" фрукти?



На яку фігуру схожі фрукти та ягоди?



З яких ягід  зварили варення?
Яка банка зайва, чому?
Як ти гадаєш, що в ній?


 У вільний час розфарбуйте разом розмальовку, повторіть назви кольорів, які використовуєте під час розфарбовування фруктів та ягід.



Підсумки дня: з фруктів та ягід можна приготувати різні смачні страви - варення, джем, компот, сироп, вживати їх корисно для здоров'я.